
اهمیت برنامه نویسی با گوشی
با پیشرفت علم و فناوری برنامه نویسی با گوشی نیز به یک پدیده نوظهور تبدیل شده و کم کم در حال بدل شدن به یک روش برنامه نویسی آسان در دنیای گوشی های همراه است.
امروزه کمتر کسی را پیدا می کنید که از گوشی موبایل استفاده نکند. به همین سبب توسعه دهندگان به سمت و سویی رفتند تا قابلیت هایی را برای کدنویسی در موبایل ایجاد کنند تا کاربران علاوه بر اینکه کارهای یومیه خود را با گوشی موبایل انجام داده بتوانند کدنویسی با گوشی را یاد گرفته و به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوند.
اگر در زمره برنامه نویسان قرار دارید حتما از شما پرسیده شده که آیا می توان با موبایل کارهایی نظیر طراحی سایت با گوشی، کدنویسی HTML در گوشی و یا کدنویسی PHP در گوشی و به طور خلاصه تر برنامه نویسی با گوشی را انجام داد یا خیر؟
اگر شما در امر برنامه نویسی، حرفه ای هستید قطعا روش های برنامه نویسی با گوشی را دانسته و مستحضر هستید برنامه نویسی با گوشی مانند سایر دستگاه های دیجیتال نظیر رایانه و سرور نیازمند استفاده از ابزاری برای کدنویسی است بدیهی است که بدون استفاده از ابزارهای خاص نمی توان به درستی بر روی گوشی برنامه نویسی انجام داده و کارها را پیش برد.
فایده برنامه نویسی با گوشی
شاید از خود بپرسید که برنامه نویسی با گوشی فایده ای دارد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت کدنویسی با گوشی ویژگی های خاص خودش را دارد. هستند کاربرانی که دسترسی به کامپیوتر نداشته و یا توان خرید آن را ندارند ولی دارای استعداد های کشف نشده در برنامه نویسی بوده و توان تولید انواع و اقسام برنامه ها را دارند. بنابراین این قبیل افراد می توانند با استفاده از گوشی هوشمند به آرزوهای خود برسند.
شاید بتوان کاربرانی را یافت که در هر زمان و مکانی حس برنامه نویسی آنها گل کرده و یا ایده ای در ذهنشان شکل می گیرد لذا نیازمند یک وسیله دیجیتال هستند تا کار برنامه نویسی را بلافاصله آغاز کنند. از طرفی دسترسی به رایانه و حتی بعضی مواقع لپ تاپ برای برنامه نویسی مقدور نیست اینجاست که یک گوشی هوشمند دم دستی کار را راه می اندازد البته ناگفته نماند توان پردازشی گوشی های امروزی بعضاً از برخی از لپ تاپ بالاتر است و برخی از گوشی ها حکم یک رایانه قدرتمند همراه را دارند که می توان به راحتی با آنها برنامه نوشت و حتی برنامه ها را اجرا هم کرد.
ابزارهای برنامه نویسی با گوشی
گفتیم که امروزه گوشی های موبایل به عنوان کامپیوترهای کوچک قابل حمل در نظر گرفته شده و توان پردازشی بهترین گوشی های موجود در بازار مانند یک کامپیوتر معمولی است. استفاده از برنامه کدنویسی در گوشی هوشمند هم ممکن شده است تنها چیزی که باقی می ماند این است که یک فرد توسعه دهنده بداند چگونه و با بکارگیری کدام ابزار نسبت به کدنویسی در گوشی اقدام کند.
همچنین پیدا کردن اطلاعاتی درباره اینکه چگونه از یک گوشی موبایل به عنوان محیطی برای توسعه برنامه ها و وبسایت ها استفاده کنیم کمی مشکل به نظر می آید. برای همین در ادامه به معرفی ابزارهای برنامه نویسی با گوشی خواهیم پرداخت تا خواننده را با این پدیده نوظهور در دنیای فناوری آشنا کنیم.
ویرایشگر متن
برای برنامه نویسی در گوشی اولین چیزی که به آن نیاز پیدا می کنید یک ویرایشگر کد منبع است. این ویرایشگر به شما اجازه می دهد که فایل های متنی ایجاد کرده و آنها را ویرایش کنید. در واقع ویرایشگر برنامه ای است که کدها را در آنجا می نویسید.
طبیعتا ویرایشگر متن در گوشی همانند سایر ویرایشگرها دارای قابلیت هایی از قبیل امکان تغییر فونت و پشتیبانی از امکان کپی و پیست و انواع فرمت های نوشتاری مانند UTF-8 است.
البته باید در نظر داشت که پلی استور گوگل از برنامه هایی که با ویرایشگر متن نوشته می شوند پشتیبانی می کند. برای شروع کار کافیست که به دنبال محبوب ترین ویرایشگرهای متن که ترجیحا رایگان بوده و دارای نسخه دسکتاپ هم باشند بگردید. پیشنهاد ما به شما استفاده از ویرایشگر Vim Touch است.
ویرایشگر فایل
استفاده از ویرایشگر فایل یکی از مزیت های پلتفرم اندروید نسبت به iOS در گوشی های همراه است. در عین حال قابلیت های ویرایشگر فایل پیش فرض اندروید بسیار محدود است و شمایی که می خواهید برنامه نویسی با گوشی انجام دهید نیازمند ویرایشگر فایل بسیار منعطف با قابلیت پشتیبانی از انواع و اقسام فرمت های مختلف هستید. پس باید به دنبال یک ویرایشگر ترجیحا رایگان با قابلیت های فراوان بگردید در این زمینه هم پیشنهاد ما استفاده از ویرایشگر OI است.
ویرایشگر سورس صفحات وب
اگر هدف شما از برنامه نویسی با گوشی تولید یک برنامه مبتنی بر وب باشد حتما به ویرایشگر سورس صفحات وب نیاز پیدا خواهید کرد. در واقع ویرایشگر سورس با وارد کردن آدرس یک صفحه کدهای آن را در اختیار شما قرار داده و تقریبا مانند یک مرورگر عمل کرده منتها امکانات بیشتری در اختیار شما قرار می دهد. اگر به دنبال یک ویرایشگر سورس صفحات وب می گردید پیشنهاد ما به شما استفاده از برنامه VT View Source است.
استفاده از برنامه سرور برای تست قابلیت های کدهای برنامه نویسی
توسعه دهندگان وب سایتها و برنامه های کاربردی مبتنی بر وب به سرورهای وب نیاز دارند تا کدهایی را که توسط گوشی خود نوشته اند بر روی یک سرور آپلود کرده تا وقتی که کاربری از سایت شما بازدید می کند یا از برنامه شما به صورت آنلاین استفاده می کند مرورگر آنها با سرور وبی که شما فایل ها را در آن آپلود کرده اید ارتباط برقرار نموده و به تبادل اطلاعات می پردازد.
وب سرور های مختلفی هستند که می توانید از آنها برای این کار استفاده کنید ولی فراموش نکنید که شما در حال برنامه نویسی با گوشی هستید لذا نیازمند برنامه ای هستید که با گوشی شما سازگار باشد. پیشنهاد ما به شما استفاده از Palapa Web Server می باشد که همه نوع فرمت مانند MySQl و PHP را به صورت یکجا و در قالب یک بسته از پیش پیکربندی شده رایگان در اختیار شما قرار می دهد.
موارد دیگری که برای برنامه نویسی با گوشی به آنها نیاز خواهید داشت
علاوه بر موارد ذکر شده در بکارگیری ابزارهای بالا برای برنامه نویسی شما به گزینه های دیگری برای انجام این کار نیاز خواهید داشت از مهمترین این موارد می توان به روت بودن گوشی اندرویدی برای اجرای تمام قابلیت های برنامه ها اشاره نمود. برای این منظور شما می توانید از برنامه SuperSU که ابزاری خیلی خوب برای مدیریت و کنترل دسترسی برنامه های روت شده می باشد استفاده کنید.
پیشنهاد ما
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب میتوانید از وبسایت برنامه نویس شو کمک بگیرد. بنابراین ما برنامه های آموزشی بسیاری را در نظر گرفته ایم که می توانید از دوره های یادگیری برنامه نویسی موبایل تا برنامه نویسی وب شروع کنید.
همجنین پیشنهاد میکنیم به بخش مقالات آموزشی برنامه نویسی موبایل مراجعه کنید تا بتوانید به کلیه مقالات دسترسی داشته باشید.
در ادامه مطالعه مقاله “ تفاوت کدنویسی با برنامه نویسی ” به شما توصیه می شود.
1 دیدگاه
[…] مقالات دسترسی داشته باشید. در ادامه مطالعه مقاله ” آموزش برنامه نویسی با گوشی موبایل ” به شما توصیه می […]